"Укрзалізниця" з 1 вересня 2011 року виключила зі складів пасажирських поїздів 71 вагон-ресторан (кафе) і пропонує ці вивільнені вагони орендарям для забезпечення харчуванням пасажирів, повідомляє прес-служба компанії.
"Укрзалізниця" залишила вагони-ресторани (кафе) лише у фірмових міжнародних поїздах та денних швидкісних. Про це зазначено у наказі "Про підвищення ефективності використання парку вагонів-ресторанів та стаціонарної торговельної мережі залізниць України". Найбільше, так званих „їдалень на колесах", орендарям пропонують на Донецькій залізниці - це 30 вивільнених вагонів-ресторанів (кафе). На Одеській та Південній - по 12, на Львівській - 10 і на Придніпровській - 7.
Окрім того, з 1 вересня цього року залізничники готові надати в оренду і об'єкти діючої стаціонарної торговельної мережі на вокзалах і станціях - ресторани, кафе, кіоски, буфети тощо, які обслуговувалися працівниками цехів харчування залізниць України: Донецької, Львівської, Південної і Придніпровської.
Залізничники зменшили фінансове навантаження на орендаря, для цього внесли зміни до методичних рекомендацій щодо передачі в оренду вагонів-ресторанів та вагонів-кафе. Зокрема, прямування орендованих вагонів у складі поїзда буде здійснюватися безоплатно. Орендар здійснюватиме плату за проїзд поїзної бригади вагона - ресторану (кафе), самостійно обираючи тип вагона (СВ, купе, плацкарт тощо) та кількість місць.