ua en ru

"Укрзалізниця" побудує два нових депо в Києві та Харкові

"Укрзалізниця" з метою дислокації, сервісного обслуговування та ремонту нового рухомого складу готує проекти двох нових депо - у Києві та Харкові, про це заявила прес-служба Укрзалізниці. Сьогодні генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак разом із начальником Південно-Західної залізниці Олексієм Кривопішиним відвідали місце нового депо для пасажирських швидкісних поїздів, що курсуватимуть Україною.

Планується, що нове депо буде побудовано поблизу Київського залізничного вузла станції Дарниця у м. Києві. Південно-Західна залізниця вже взялася за розробку проектно-кошторисної документації, що стосується будівництва даного об'єкту спільно з проектно-вишукувальним інститутом транспортного будівництва "Київдіпротранс". Друге депо планується побудувати в Харкові.

Як повідомлялось раніше в рамках виконання програми "Закупівля пасажирського рухомого складу для забезпечення міжрегіональних пасажирських перевезень" рухомий склад буде поповнено 10 міжрегіональними двосистемними електропоїздами Hyundai Rotem, двома міжрегіональними двоповерховими електропоїздами АТ "Шкода вагонка" та одним міжрегіональним поїздом локомотивної тяги "Крюківського вагонобудівного заводу".