ua en ru

"Укрспецекспорт" розраховує на розширення поставок нового основного бойового танка "Оплот"

Державна компанія "Укрспецекспорт" розраховує на розширення поставок нового основного бойового танка "Оплот". Про це заявив виконуючий обов'язки Генерального директора ДК "Укрспецекспорт" Вадим Кожевніков на військовому полігоні у с. Гончарівськ Чернігівської області, де можливості танка демонструвалися військовій делегації Королівства Таїланд, яка перебуває з візитом в Україні, повідомляє прес-служба підприємства.

"Контракт з Таїландом на поставку "Оплотів" - це перша ластівка. Тайські військові випробують танк, це буде рекламою у цьому регіоні", - сказав Вадим Кожевніков.

Він нагадав, що контракт на поставку Таїланду танків "Оплот" було укладено 1 вересня 2011 року. В Таїланд передбачається поставка 49 танків і 2 машин БРЕМ.

"У разі успішного виконання є передумови до розширення контракту", - зазначив керівник ДК "Укрспецекспорт".

Вадим Кожевніков також повідомив, що контракт на поставку танків "Оплот" до Таїланду став першою операцією з поставки іноземному замовнику нових танків українського виробництва після підписання пакистанського контракту 1998 року.

Україна передала індійським ВПС чергову партію модернізованих літаків Ан-32.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони передбачає 1 млрд грн на модернізацію військової техніки та закупівлю танків.