ua en ru

"Український вибір" відзначив необхідність виконання ArcelorMittal зобов'язань, узятих при приватизації

Громадський рух "Український вибір" відзначило необхідність виконання ArcelorMittal зобов'язань, узятих при приватизації. Про це йшлося на з'їзді членів профспілки ArcelorMittal.

"Я зустрічалася з Лакшмі Мітталом і в особистій бесіді пообіцяла йому, що якщо він не буде виконувати взяті на себе обов'язки, завод я у нього заберу, причому зроблю це з допомогою людей. Якщо раніше я по судах бігала одна, то тепер за мною стоять об'єднання громадян. Це не тільки працівники комбінату, з нами - більше 200 громадських організацій і Громадський рух "Український вибір", в активі якого чимало досвідчених юристів та експертів, - заявила екс-голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Валентина Семенюк-Самсоненко. - Інтереси держави і громадянського суспільства, які обстоює "Український вибір", сильніше будь-якої корпорації".

"Український вибір" зазначив, що на початку приватизаційних процесів на ArcelorMittal працювали 56 тис. осіб, за останні п'ять років було скорочено більше 24 тис. За даними рух, в 2013 р. планується звільнити понад 1000 осіб, а до кінця 2017 р. - ще 17,6 тис. осіб.

Крім того, відзначає "Український вибір", на думку профспілкового активу підприємства, під програмами підвищення продуктивності праці, що є базовим мотивом" керівництва компанії щодо скорочення робочих місць, може ховатися змову з вивезення залізної руди з території України, так як при світовій ціні на залізну руду близько 460 грн. за тонну з території Криворізького басейну вона вивозиться за ціною 6 гривень за тонну.