ua en ru

"Український вибір" спростував інформацію про ведення діяльності в Криму

"Український вибір" в даний момент не здійснює свою діяльність на території АР Крим і Севастополя. Також рух не проводив і не планує проводити жодних акцій та масових заходів на території півострова. Про це йдеться в заяві виконкому Громадського руху "Український вибір", оприлюдненого у відповідь на звинувачення нардепів Ірини Геращенко, Павла Розенка та Ростислава Павленка в участі організації у першотравневій демонстрації в Криму.

В русі підкреслили, що "Український вибір" виступає за збереження територіальної цілісності України.

"У березні члени Громадського руху "Український вибір" в Криму (5 тисяч осіб), вийшовши зі складу "Українського вибору", прийняли рішення створити окрему організацію "Кримський вибір".

Крім того, в Криму була створена нова організація "Вибір Криму - єдина Русь", яка взяла в якості логотипу знак, використовуваний нашим Рухом, розмістивши його в тому числі і на плакатах, згаданих у депутатському зверненні. На цих плакатах був логотип, використовуваний організацією "Вибір Криму - єдина Русь", та відсутня назва "Український вибір". Більше того, керівництво "Українського вибору" не давало дозволу на використання нашого зареєстрованого торгового знаку", - підкреслили у виконкомі руху.

В "Українському виборі" заявили, що окремі народні депутати ігнорують позицію руху щодо збереження територіальної цілісності України шляхом забезпечення мирного діалогу.

"Як і в часи режиму Януковича, влада готова використовувати суди і адміністративну вертикаль для боротьби з інакомисленням, для того, щоб реальне народовладдя, гарантоване Конституцією, підмінити "керованою демократією", цензурою і переслідуванням громадських активістів", - наголосили у русі.