ua en ru

"Удар" передав ГПУ відео інсценування працівником ДАІ ДТП з учасницею Автомайдану

Нардеп від "Удару" передав генпрокурору відео інсценування працівником ДАІ автопригоди за участю активістки Автомайдану, що трапилася 3 січня у центрі Києва.

Народний депутат України від "Удару" Валерій Карпунцов передав генпрокурору Віктору Пшонці депутатське звернення стосовно вчинення службового злочину працівником ДАІ та відеодокази невинуватості жінки - учасниці Автомайдану у інциденті, що стався 3 січня 2014 р. на вул. Богдана Хмельницького у Києві. Про це повідомляє прес-служба партії.

Нардеп нагадав, що прес-служба Державної автоінспекції МВС України відразу ж після події поширила офіційне повідомлення про те, що 3 січня 2014 р. о 14:30 у Києві на вул. Богдана Хмельницького громадянка України, керуючи автомобілем, порушила правила дорожнього руху, збила працівника підрозділу ДПС під час виконання ним службових обов'язків і зникла з місця пригоди.

"Передане генпрокурору відео доводить зовсім інше - жінка нікого не збивала і дана пригода зініційована самим працівником ДАІ", - сказав Карпунцов.

Крім того, додав він, жінка абсолютно невинувата, оскільки за кермом знаходилася інша особа - чоловік, який представився активістом Автомайдану та помічником народного депутата України і, під приводом запобігання провокаціям, ввів в оману жінку та незаконно заволодів транспортним засобом.

"Саме він і перебував за кермом автомобіля під час пригоди із працівником ДАІ. Попередньо з'ясовано, що ця особа не є помічником народного депутата України від жодної із опозиційних партій та не є активістом Автомайдану", - наголосив Карпунцов.

Зазначимо, раніше активісти Автомайдану заявляли про підготовку провокацій щодо них, зокрема, і за участю співробітників ДАІ та міліції.