ua en ru

"Склад окружних комісій повинен бути більш якісним", - Магера

Склад окружних комісій повинен бути більш якісним за своїм рівнем. Про це на брифінгу журналістам заявив заступник глави Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже почали надходити подання про заміну представників відповідних суб'єктів виборчого процесу ... Це право суб'єктів виборчого процесу - в будь-який момент, коли вони вважають за необхідне, поміняти людей ... Що стосується якісного складу комісій, чесно кажучи, я хотів би бачити набагато кращий якісний склад хоча б тому, що до складу окружних виборчих комісій входять люди, які не те що не мають досвіду роботи в комісіях, але й ... життєвого досвіду як в тій чи іншій ситуації поводитися", - сказав Магера.

Він зазначив, що відповідно до норм виборчого законодавства, починаючи з нового року кандидатури до окружкомів, які подаються політичними партіями, будуть проходити необхідну підготовку з тим, щоб на наступних виборах подібні явища не повторювалися.

"Те що має місце неякісний склад в окружних виборчих комісіях жодним чином не свідчить про те, що країні треба відмовлятися від політичного представництва в окружних виборчкомах. Питання в іншому ... необхідна сертифікація з тим, щоб люди могли чітко розуміти, де вони працюють, який обсяг їх відповідальності", - підкреслив Магера.

Нагадаємо, 26 серпня ЦВК затвердила створення 225 окружних виборчих комісій, а також їх керівний склад.