ua en ru

"Соларенерго" отримало ліцензію на виробництво електроенергії

Нацкомісія з регулювання енергетики (НКРЕ) видала ТОВ "Соларенерго" ліцензію на виробництво електроенергії. Таке рішення ухвалене сьогодні на засіданні НКРЕ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Соларенерго" експлуатує мережеву наземну сонячну електростанцію, розташовану в Скадовському районі Херсонської області. Станція побудована в 2012 р. на березі солоного озера Устрична біля с. Лазурне на солончаках - грунтах, непридатних для сільськогосподарського використання.

Встановлена потужність електростанції "Соларенерго" становить 9,806 МВт. Щорічно установка буде генерувати і видавати в об'єднану енергосистему країни 10,934 млн. кВт-год екологічно чистої електроенергії, достатньої для забезпечення енергією понад 3 тис. домогосподарств в регіоні.

Робота електростанції дозволить скоротити щорічні викиди СО2 на 8855 т за рахунок заміщення електроенергії вугільних і газових теплових електростанцій.

За даними НКРЕ, на кінець січня 84 компанії експлуатували 136 електростанцій на поновлюваних джерелах енергії, з яких сонячні - 41 установка.