ua en ru

"Згідно макропрогнозу, зростання ВВП України в 2013 р. очікується в межах 3-3,5%", - Акімова

В Україні згідно консенсусного макропрогнози очікується зростання ВВП в 2013 р. в межах від 3 до 3,5%. Про це на брифінгу заявила перший заступник адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проблема уточнення макропоказників - це питання взаємодії Національного банку і Міністерства економіки та він зараз відпрацьовується. Я можу послатися на точку зору консенсусного макропрогнозу, який робиться всередині України... цей консенсусний прогноз, який включає в себе песимістичні й оптимістичні сценарії коливається між 3 і 3,5% по ВВП. Приблизно аналогічні цифри називаються міжнародними організаціями... Що стосується показників інфляції, то знову таки базові оцінки коливаються в межах від 5 до 7%", - заявила Акімова.

За її словами, ця цифра може коректуватися з урахуванням тенденції розвитку економіки країни впродовж поточного року.

Нагадаємо, згідно з консенсус-прогнозу, підготовленому Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, в 2013 р. зростання ВВП очікується на рівні 3,6%. Раніше експерти оцінювали його в 4,1%.

Крім того, 13 червня Світовий банк знизив прогноз по зростанню економіки України в 2013 р. (у порівнянні з січневим прогнозом) на 0,2 п.п. - до 3,8%.

Відзначимо, за словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, ВВП України за січень-липень виріс на 2%.