ua en ru

"Смарт-Холдинг" очікує на детальний звіт про діяльність Сумського НВО ім. Фрунзе

Падіння виробничих і фінансових показників Сумського НВО ім. Фрунзе змусило великого акціонера підприємства - групу «Смарт-Холдинг» - зажадати від менеджменту заводу детальний звіт про діяльність товариства. Про це в інтерв'ю повідомив генеральний директор «Смарт-Холдингу» Олексій Пертін.

«Ми бачимо себе стратегічними інвесторами заводу, тому маємо намір делегувати своїх людей у наглядовий орган. Ми не виключаємо, що кількість наших представників складе від двох до п'яти чоловік. У даний момент НВО функціонує без дієвого наглядової ради, що не дозволяє якісно контролювати діяльність менеджменту. У наших планах отримати детальний звіт про економічний стан суспільства», - зазначив він.

Рішення делегувати представників «Смарт-Холдингу» до наглядової ради СНВО ім. Фрунзе продиктовано також постійно погіршуючимися виробничими і фінансовими показники заводу, який колись був лідером в машинобудуванні на пострадянському просторі, зазначив Пертін. «Ми впевнені, що компетенції наших менеджерів достатньо, щоб провести якісний аудит, проаналізувати причини спаду. А потім ми запропонуємо менеджменту та акціонерам шляхи виходу з ситуації, що склалася», - сказав він.

Рішення «Смарт-Холдингу» отримати детальний звіт про діяльність НПО ім. Фрунзе за минулий рік підтримали галузеві аналітики. «Отримавши повний звіт про економічний стан НВО ім. Фрунзе, «Смарт-Холдинг» зможе оцінити професійний рівень менеджменту і, можливо, запропонувати стратегію розвитку заводу з урахуванням існуючих реалій і можливої синергії з нафтогазовим напрямом бізнесу групи», - сказав аналітик інвестиційної групи «АРТ-Капітал» Олексій Андрейченко.

ПАТ «Сумське НВО ім. Фрунзе» - один з найбільших виробників обладнання для нафтової, газової, атомної та хімічної промисловості. За даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, 83,7% акцій заводу належить Stremvol Holdings Ltd, 13,5% - Prosceno Traiding Ltd. За даними самого підприємства, з 2007 р. НВО ім. Фрунзе контролюється групою «Енергетичний стандарт» бізнесмена Костянтина Григоришина.

У 2012 р. власником понад 10% акцій НВО ім. Фрунзе став «Смарт-Холдинг» підприємця Вадима Новинського. Крім того, група має опціон на збільшення своєї частки більш ніж 40%.

Нагадаємо, «Смарт-холдинг» є однією з найбільших приватних інвестиційних груп України. Володіє й управляє активами в гірничо-металургійному та паливно-енергетичному комплексах, суднобудуванні, банківській галузі, виробництві продуктів харчування, сільському господарстві, ритейлі й нерухомості.