ua en ru

"Північгеологія" збанкрутувала, керівники оголошені в розшук, - Держгеонадра

Північне державне регіональне геологічне підприємство "Північгеологія" збанкрутувало, його керівники оголошені в розшук.

Північне державне регіональне геологічне підприємство "Північгеологія" збанкрутувало, його керівники оголошені в розшук. Про це журналістам у Києві повідомив голова Державної служби геологи та надр України Дмитро Кащук, передає РБК-Україна.

"Північгеологія" - банкрут. Нам передали її три тижні тому. У нас немає ні бюджетного фінансування на це питання, немає жодного керівника - всі втекли. Ми подали їх у розшук. Заборгованість колосальна по всіх видах виплат. Мета створення цієї компанії, її діяльність та результати зараз будуть перевіряти наші аудитори. Найближчим часом ми звернемося до фининспекцию, Генеральну прокуратуру, щоб направити туди спільну комісію для вивчення її діяльності", - заявив Кащук.

Нагадаємо, 7 вересня 2011 р. Кабінет міністрів України прийняв пропозицію Державної служби геології і надр та Національного банку України про передачу Нацбанку цілісного майнового комплексу Північного державного регіонального геологічного підприємства "Північгеологія".

Північне державне регіональне геологічне підприємство "Північгеологія" займалося геологічним вивченням надр, пошуками і розвідкою родовищ корисних копалин, экологогеологическим і геофізичним дослідженням, видобутком, переробкою, реалізацією корисних копалин та продуктів їх переробки, пошуки, розвідка та експлуатація родовищ прісних і мінеральних підземних вод в Київській, Чернігівській, Житомирській, Волинській, Рівненській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Вінницькій, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Гендиректором підприємства значиться Сергій Азюковский, його першим заступником - Василь Приходько Леонтійович, директором з виробництва - Іван Тимчук, комерційним директором - Олександр Забродський, фіндиректором - Олександр Коваленко.