ua en ru

"Публічні дебати - це найважливіша частина політики", - Тігіпко

Заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко заявив, що публічні дебати - це найважливіша частина політики. На цьому він акцентував увагу, коментуючи відмову А. Яценюка брати участь у дебатах на телеканалі "Інтер", передає прес-служба Тігіпка.

"Я жалкую, що Арсеній Петрович відмовився від участі в дебатах. Опозиція часто і багато говорить про те, що у неї недостатньо можливостей задати владі незручні запитання та представити виборцю свою позицію.

Ми вважаємо, що публічні дебати - це найважливіша частина політики. У суперечці народжується істина, конструктивна взаємна критика посилює владу, посилює опозицію і підвищує якість української політики. Конструктивна влада і опозиція, які готові відкрито шукати потрібні країні рішення, - запорука благополуччя країни і громадян.

Сьогодні українська влада зацікавлена ​​в сильній опозиції. Слабка опозиція, яка уникає публічних дискусій, - це мінус і для політики, і для країни.

Влада повинна бути публічною і відкритою, а головне - уміти відповідати за свої дії перед суспільством. Мої дії в політиці завжди виходили і виходять з цього принципу: будь відкритий і готовий пояснити людям, що ти робиш. Я готовий публічно відповідати за свої слова і вчинки в політиці і хотів би бачити таку готовність у інших політиків", - заявив Тігіпко.

Нагадаємо, лідер об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк відмовився від участі в програмі "Велика політика", яка повинна була вийти в новому форматі "політичної дуелі". На програму був також запрошений заступник голови Партії регіонів, керівник публічної кампанії партії Сергій Тігіпко.