ua en ru

"Прокуратура Криму порушила справу за фактом перерахування телефонним оператором близько 1 млн рублів на потреби Нацгвардії

"Прокуратура Криму порушила справу за фактом перерахування телефонним оператором близько 1 млн рублів на потреби Національної гвардії України.

"Прокуратура Криму порушила справу за фактом перерахування телефонним оператором близько 1 млн рублів на потреби Національної гвардії України. Про це йдеться в повідомленні прес-служба прокуратури Криму.

"Встановлено, що, починаючи з серпня поточного року, посадовими особами Публічного акціонерного товариства при нарахуванні працівникам з числа кримчан заробітної плати (без їх відома) утримувався так званий "військовий збір". Всього було утримано майже 1 млн рублів в гривневому еквіваленті, перераховані на потреби Національної гвардії України, до складу якої входять збройні формування організацій, визнаних в Росії екстремістськими", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, матеріали перевірки прокурором республіки" були направлені в Управління ФСБ Росії по Криму р. і Севастополю для організації кримінального переслідування.

"За результатами їх розгляду порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 282.3 КК РФ (фінансування екстремістської діяльності, вчинене особою з використанням свого службового становища)", - повідомили в "прокуратурі".

Нагадаємо, напередодні "прокурор" Криму Наталія Поклонська вручила Меджлісу попередження про неприпустимість мітингів на півострові.

У березні 2014 р. Росія анексувала Крим і Севастополь у України.