ua en ru

"Правий сектор" проти перенесення виборів Президента з 25 травня

Громадський рух "Правий сектор" виступає проти перенесення виборів Президента України, призначених на 25 травня.

Громадський рух "Правий сектор" виступає проти перенесення виборів Президента України, призначених на 25 травня. Про це йдеться у заяві руху, яке поширила його прес-служба.

"Правий сектор" вважає неприпустимим перенесення виборів Президента", - наголошується в повідомленні.

Більш того, "Правий сектор" вимагає проведення позачергових виборів на всіх рівнях влади.

"Без цього неможливо "перезавантажити" країну, виконати вимоги тих, хто робив революцію, не шкодуючи себе. Цей склад Верховної Ради не відображає інтереси суспільства, тому що значну його частку складають ті, хто грав на руку поваленого режиму, або ті, хто, злякавшись відповідальності за злочинну діяльність, вже втекли з України. "Небесна сотня" віддала своє життя за свободу і щастя українського народу, а не за кар'єрне зростання окремих осіб", - наголошується в заяві.

Крім того, "Правий сектор" розкритикував дії народного депутата від Партії регіонів Євгена Мураєва, який вніс до Ради проект постанови, що передбачає перенесення виборів Президента з 25 травня на 7 грудня.

"Правий сектор" стежить за вашою законотворчою діяльністю. Подання на розгляд Верховної Ради проекту постанови (№4399 від 11.03.2014) про перенесення позачергових виборів Президента України на 7 грудня 2014 року не могло пройти повз нашої уваги... Народ України під час Майдану чітко висловив свою волю - негайно провести вибори нового Президента. Тому будь-які ініціативи щодо перенесення дати виборів ми сприймаємо як ігнорування волі народу, прикрите юридичною казуїстикою", - наголошується в заяві.

"Народ України в особі Майдану висловив своє ставлення до вашим однопартійцям - Олені Лукаш, Андрію Портнову та інших, - які сповідували лицемірство у законотворчості. Радимо вам, пан Мураєв, не уподібнюватися до них, інакше народ гідно оцінить вашу діяльність", - резюмує "Правий сектор".