ua en ru

"Перезавантаження" влади виявилося банальною зміною персоналій, - Медведчук

"Перезавантаження" влади виявилося банальною зміною персоналій. Про це у своєму блозі заявив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Поки ЦВК підраховує залишилися соті відсотків і готується оголосити результати виборів, на українському політичному олімпі почалася мишача метушня. Підкилимні інтриги, кулуарні торги, гучні скандали, резонансні викриття і взаємні звинувачення тих, хто ще недавно був друзями і соратниками, підпорядковані єдиної мети - отримати якомога більше ключових посад у новій... "перезагруженной", влади", - написав Медведчук.

Він підкреслив, що вибори до Верховної Ради проводилися тільки з-за боротьби за всю повноту владних повноважень.

"Перезавантаження", про яке нам розповідали, - це всього лише мішура, яскрава барвиста обгортка. Що під нею - зараз ми вже маємо можливість побачити своїми очима. Ідейні та високоморальні прозахідні політики нової формації (саме так вони себе позиціонували під час парламентської кампанії) на ділі виявилися нічим не краще за своїх попередників. Пафосні мітингові спічі представників "влади камікадзе" про єдність, спільні цінності і завдання - не більш ніж передвиборчі гасла", - зазначив Медведчук.

За його словами, нова Рада ще навіть не розпочала роботу, а лідери перегонів - "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" і "Самопоміч" вже опинилися в центрі кількох скандалів.

"Війна коаліційних угод", дискусії про те, якою має бути зарплата депутата, щоб у нього не виникало спокуси служити не народу, а олігарху, демарш "Волі" - це всього лише розминка перед затяжними "спікеріадами" і "портфелиадами". Українці вже розуміють, що оновлена влада не має наміру проводити життєво необхідні реформи, відновлювати економіку і змінювати країну на краще. Народ знову відчуває себе обдуреним. Гора народила мишу: "перезавантаження" влади на перевірку виявилася банальною зміною персоналій", - резюмував Медведчук.