ua en ru

"Ощадбанк" призупинив діяльність у Криму

АТ "Ощадбанк" тимчасово припиняє діяльність в АР Крим та місті Севастополі.

АТ "Ощадбанк" тимчасово припиняє діяльність в АР Крим та місті Севастополі. Про це повідомляє прес-служба банку.

"У зв'язку з неможливістю здійснення банківської діяльності в рамках чинного законодавства України на території Автономної Республіки Крим, відповідно до -закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", а також на виконання постанови Національного банку України від 6 травня 2014 р. № 260 "Про відкликання та анулювання банківських ліцензій та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій окремих банків і закриття банками відокремлених підрозділів, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя", з 6 травня 2014 р. "Ощадбанк" припинив будь-які банківські операції у Криму та закриває філію - Кримське республіканське управління", - йдеться в повідомленні.

При цьому в банку переконані, що зупинка діяльності в Криму тимчасова.

"Переконані, що невдовзі, після відновлення конституційного ладу в АР Крим, "Ощадбанк" повернеться до своїх кримських клієнтів і наша співпраця продовжиться в повному обсязі", - заявляють в "Ощадбанку".

Водночас у банку наголошують, що позичальники - фізичні та юридичні особи - не звільняються від виконання своїх зобов'язань перед "Ощадбанком" відповідно до укладених договорів.