ua en ru

"Нафтогаз" просить ГПУ розслідувати зміну керівництва "Чорноморнафтогазу"

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулася в Генеральну прокуратуру з проханням розслідувати дії новопризначеного голови ради Міністрів Криму Сергія Аксьонова щодо зміни керівництва державної акціонерної компанії "Чорноморнафтогаз".

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулася в Генеральну прокуратуру з проханням розслідувати дії новопризначеного голови ради Міністрів Криму Сергія Аксьонова щодо зміни керівництва державної акціонерної компанії "Чорноморнафтогаз". Про це з посиланням на джерело в "Нафтогазі" повідомляє видання "Комерсант-Україна".

"На сьогоднішній день єдиним легітимним головою правління "Чорноморнафтогазу" є Сергій Головін",- зазначило джерело видання.
Згідно зі статутом "Чорноморнафтогазу", його правління, може призначатися і звільнятися або зборами акціонерів НАК, або рішенням наглядової ради, тому дії Аксьонова, як наголошується, розцінюються як захоплення державної власності і самоуправство. Крім цього, 100% акцій "Чорноморнафтогазу" належить "Нафтогазу", який, у свою чергу, знаходиться у власності України.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Аксьонов заявив про зміну керівництва державної акціонерної компанії "Чорноморнафтогаз": новим керівником підприємства він призначив колишнього заступника директора держпідприємства "Кримські генеруючі системи" Андрія Ільїна.

4 березня Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію рішень Верховної ради Криму про призначення Аксьонова головою Ради міністрів автономії.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" веде розвідку і видобуток вуглеводнів в Азово-Чорноморському регіоні, а також експлуатує розташовані в Криму магістральні газопроводи та підземні сховища газу. У 2013 році видобуток газу компанією склав 1,65 млрд кубометрів.