ua en ru

"Метінвест" залучив трирічний синдикований кредит на 325 млн дол

Холдингова компанія Metinvest B.V. привернула трирічний синдикований кредит на 325 млн дол. Про це говориться в повідомленні компанії.

Ставка за кредитом становить 4,75%+LIBOR.

Як координуючого уповноваженого провідного організатора і букраннера виступив Deutsche Bank AG, у синдикованому кредиті також беруть участь ING Bank N. V., Morgan Stanley Bank International Limited, Natixis, Rabobank International, WestLB AG і ABN Amro Bank N. V.

"Нам вдалося забезпечити фінансування понад первісної мети (300 млн дол.), з перевищенням пропозиції по нашого об'єкта. Кошти будуть використовуватися на фінансування потреби в оборотному капіталі групи, сприяти нашій програмі капітальних витрат, а також для загальнокорпоративних цілей", - відзначив фінансовий директор групи "Метінвест" Сергій Новіков.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка, гендиректора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Чистий прибуток компанії в 2011 р. виросла в 4,2 рази - до 1,854 млрд дол.