ua en ru

"Металіст" закликає КДК ФФУ переглянути рішення про "догравання" матчу з "Дніпром"

Футбольний клуб "Металіст" (Харків) закликає Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України переглянути рішення про "догравання" матчу з футбольним клубом "Дніпро" (Дніпропетровськ). Про це йдеться в заяві харківського клубу.

"Рішення дирекції Прем'єр-ліги про "догравання" матчу створює небезпечний прецедент, при якому повна непідготовленість стадіону і систем його енергозабезпечення - що є прямою відповідальністю клубу-господаря поля - не несе жодних наслідків, і може стати механізмом для маніпуляцій щодо футбольних матчів та їх результатів будь-якими командами в майбутньому", - йдеться у заяві ФК "Металіст".

На думку харківської сторони, те, що трапилося на "Дніпро-Арені", було не просто безневинним ексцесом - відключення освітлення створило серйозну загрозу безпеки для учасників матчу, офіційних осіб та вболівальників, присутніх на стадіоні.

"У зв'язку з цим, ФК "Металіст" звертається до КДК ФФУ і просить діяти в рамках регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Об'єднання професійних футбольних клубів України "Прем'єр-ліга" сезону 2013/2014 рр., на чіткому дотриманні якого ФК "Дніпро" наполягав перед проведенням матчу. ФК "Металіст" закликає органи футбольного правосуддя детально розібратися в ситуації, переглянути рішення дирекції Прем'єр-ліги щодо матчу "Дніпро" - "Металіст" і не створювати небезпечний прецедент", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, вчора, 6 жовтня 2013 р., у перерві матчу "Дніпро" - "Металіст" на стадіоні відмовило електроосвітлення, з-за чого було прийнято рішення відвести команди з поля. При цьому сьогодні дирекція української Прем'єр-ліги винесла рішення про "догравання" матчу "Дніпро" - "Металіст".