ua en ru

"Металіст" втратив перші очки в чемпіонаті, "Дніпро" не без проблем здолав "Волинь"

В суботу відбулися п'ять матчів четвертого туру української Прем'єр-ліги. Вболівальники побачили перше в сезоні кримське дербі, матч двох команд, які "вилетіли" в минулому сезоні, а також першу осічку "Металіста".

В суботу відбулися п'ять матчів четвертого туру української Прем'єр-ліги. Вболівальники побачили перше в сезоні кримське дербі, матч двох команд, які "вилетіли" в минулому сезоні, а також першу осічку "Металіста".

Але спочатку заглянемо в Луцьк. Там місцева "Волинь" приймала "Дніпро". Треба сказати, що Віталій Кварцяний просто відмінний мотиватор. Лучани вийшли на матч, як ніби й не програвали безвольно тиждень тому в Запоріжжі. Очевидно, "Волинь" краще налаштовується на лідерів. У першому таймі саме господарі створили більше гольових моментів і першими зуміли забити. Простий розіграш штрафного від Ігоря Скоби майстерно і прямолінійно використовував Шумахер. Причому цей м'яч був проведений на тлі активного сплеску "Дніпра". Наприклад, Роман Зозуля попав у у поперечину, він з партнерами і в інших епізодах дивом не потрапляли в ціль. Але ще до перерви гості відігралися в результаті блискучої комбінації Коноплянка - Зозуля - Джуліано. Бразилець в стрибку головою завершив триходівку - 1:1.

Досить дивно після перших 45-ти хвилин виглядав нудний початок другого тайму. І знову першими загострили ситуацію господарі: зі штрафного дуже сильно і прицільно бив Ерік Бікфалві - м'яч пройшов трохи вище. А потім Хуанде Рамос в черговий раз проявив схильність до ризику, знявши лівого захисника Івана Стрініча і підсиливши напад Євгеном Селезньовим. Це принесло бажаний ефект, але перед цим Ярослав Кінаш від зайвого бажання проявити себе трохи перестарався і заробив зовсім необов'язкове другу жовту картку. Не перестала "Волинь" порушувати правила і після цього. Саме навіс зі штрафного від Руслана Ротаня Селезньов перетворив на переможний гол (м'яч від поперечки опустився за лінією воріт). А вже в наступній атаці Селезньов забезпечив собі перший в сезоні гольовий дубль, а команді - спокійне завершення поєдинку.

"Волинь" - "Дніпро"1:3
Голи:
Шумахер, 29 - Жуліано, 38, Селезньов, 74, 76

Певна ейфорія від стартового успіху в Лізі Чемпіонів і звістка про рішення Лозаннського суду негативно вплинули на боєздатність харків'ян. "Зоря", навпаки, перебувала в оптимальному стані. Стримавши гостей у перші хвилини, луганчани потім протягом 3-х хвилин вдало проводили контратаки. Довгу передачу від Ніколи Ігнатьєвіча, вийшовши один на один з воротарем, використовував Микита Каменюка. А він же подвоїв рахунок ударом у порожні ворота - все для партнера зробили Дмитро Хомченовський і Джаба Ліпартія. Травму Хосе Соси максимально на свою користь використовував Мирон Маркевич, адже свіжий Себастьян Бланко незабаром після своєї появи на полі зумів здалеку забити гол і скоротити відставання - 2:1.

Читайте також: "Іллічівець" та "Карпати" відкрили четвертий тур УПЛ нічиєю

"Зоря" у другій половині зустрічі була не такою яскравою, проте в глухий захист не відійшла. Про те, що гравці віддавали всі сили боротьбі, свідчать ще дві вимушені заміни. Не змогли дограти через пошкодження Хуан Мануель Торрес і Каменюка. А останній гол зустрічі забив ще один виконавець з лавки запасних. Черговим вдалим виходом відзначився Джонатан Крістальдо. Саме він з кута воротарського майданчика головою замкнув простріл від співвітчизника Бланко. В останній відрізок поєдинку помітно більше прагнув здобути перемогу "Металіст", і захист господарів на чолі з Віталієм Постранським втримав престижну нічию. Підопічні Юрія Вернидуба міцно тримаються в групі лідерів, "Металіст", незважаючи на втрату очок, до неділі буде перебувати на одноосібному першому місці.

"Зоря" - "Металіст"2:2
Голи:
Каменюка, 13, 18 - Бланко, 36, Крістальдо, 69

"Севастополь" - "Таврія"1:0
Гол:
Кузнєцов, 54

"Арсенал" - "Ворскла", 1:1
Голи:
Аржанов, 66 - Дедечко, 36

"Говерла" - "Металург"З 1:1
Голи:
Ле Таллек, 55 (з пенальті) - Шевчук, 15