ua en ru

«Майстер брок»: Україна прагне відновити співпрацю з МВФ

Протягом усього літа Український уряд проводив активні консультації з МВФ для відновлення співпраці. Це призвело до того, що Україну включили в постпрограмный моніторинг, що дасть можливість для проведення більш частих консультацій з макроекономічної політики. На поточний момент Україна перевищила обсяг максимальної заборгованості перед МВФ за правилами майже в два рази. Так що Міжнародна організація також налаштована на відновлення роботи зі своїм позичальником.

Також висловлювалися припущення з боку директора департаменту зовнішніх зв'язків МВФ, що домовленість про відновлення співпраці може бути підписана вже в листопаді. У такому разі очікують оформлення нової програми кредитування обсягом 15 мільярдів доларів. 10 жовтня в Вашингтон вирушає делегація від України для проведення додаткових переговорів.

Співпраця з МВФ є ключовим питанням для України, так як це основне джерело фінансування золотовалютних резервів Національного Банку України. Досягнення угоди підвищить платоспроможність України та інвестиційну надійність в очах західних інвесторів. Також це може призвести до відновлення співпраці з Європейським союзом щодо надання фінансової допомоги на 610 мільйонів доларів.

За матеріалами компанії «Майстер брок»