ua en ru

"Львівдіпронафтохім" і російське "ВНІПІнефть" домовилися про співпрацю в реконструкції українських НПЗ

Львівський державний інститут з проектування нафтопереробних і нафтохімічних підприємств "Львівдіпронафтохім", російське ВАТ "ВНІПІнефть" і Міністерство палива та енергетики України домовилися про співпрацю в реконструкції українських НПЗ. Відповідний меморандум підписали сьогодні в Одесі заступник міністра палива і енергетики України Ігор Кірюшин, генеральний директор "ВНІПІнефть" Володимир Капустін та директор "Львовгіпронефтехіма" Валерій Курліщук.
Згідно з документом, українська сторона використовує досвід ВАТ "ВНІПІнефть" з організації кредитування спільно з провідними світовими інжиніринговими компаніями (реконструкція Волгоградського НПЗ спільно SNC Lavalin за кредитами канадського пулу банків; реконструкція Пермського НПЗ спільно з АББ Луммус Глобал за кредитами експортно-імпортного банку США, реконструкція ЗАТ "Рязанська НПК" спільно з АББ Луммус Глобал за кредитами експортно-імпортного банку США), для проведення реконструкції українських НПЗ із залученням довгострокових кредитних ліній з ефективними ставками кредитування.
У той же час "ВНІПІнефть" розгляне можливість виконання інститутом "Львівдіпронафтохім" проектних робіт в якості підрядника, а також
буде сприяти у відкритті в Москві представництва "Львівдіпронафтохім".
В якості першочергового об'єкта, сторони розглянуть доцільність реконструкції маслоблока Кременчуцького НПЗ стосовно забезпечення випуску національних моторних мастил для автомобілів класу Євро-4 і Євро-5, наголошується в меморандумі.
ВАТ "ВНІПІнефть" російська інжинірингова компанія в галузі нафтогазопереробки, нафтохімії, хімії та облаштування нафтогазових родовищ.
Інститут "Львівдіпронафтохім" - єдине державне підприємство в Україні у сфері нафтопереробки і нафтохімії з проектування капітального будівництва, реконструкції та технічного переоснащення нафтопереробних заводів.