ua en ru

"Кримський содовий завод" у І кварталі 2014 р. збільшив обсяги реалізації соди на 4,6% - до 62,6 тис. т

"Кримський содовий завод", що входить в Group DF, У першому кварталі 2014 р. збільшив реалізацію кальцинованої соди на території України на 4,6% - з 59,87 тис. т до 62,64 тис. т.

"Кримський содовий завод", що входить в Group DF, У першому кварталі 2014 р. збільшив реалізацію кальцинованої соди на території України на 4,6% - з 59,87 тис. т до 62,64 тис. т. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Підприємство реалізує кальциновану соду марок А і Б. У І кварталі 2014 р. продажі соди марки А збільшилися на 5,6% з 50,8 тис. т до 53,7 тис. т. У той же час, обсяги реалізації соди марки Б скоротилися на 0,9% з 9 тис. т2 до 8,9 тис. т.

"Є три основні причини зростання продажів кальцинованої соди. По-перше, збільшився попит з боку виробників склотари. Сода використовується як сировина для виробництва скла. По-друге, підвищений попит на соду виник через нестабільну економічну ситуацію. Виробники, які використовують соду як сировину, намагалися сформувати підвищені запаси соди. Також, у зв'язку з девальвацією валют і їх дефіцитом на ринку, різко зменшились імпортні поставки соди", - прокоментував керівник департаменту проектів нових видів діяльності Group DF Дмитро Нечитайло.

У січні - березні 2014 р. "Кримський содовий завод" продав 3,8 тис. т харчової соди.

"Це на 18% більше, ніж ми планували". У зв'язку зі збільшенням попиту на нашу продукцію і зростанням продажів, ми переглянули виробничі плани", - повідомив голова правління "Кримського содового заводу" Владислав Шмельков.

Виробництво харчової соди на "Кримському содовому заводі" було запущено в серпні 2013 р. Group DF інвестувала в проект понад 60 млн грн.

За оцінками аналітиків Group DF, Україна споживає близько 25 тис. тонн харчової соди в рік, а ємність українського ринку соди оцінюється в 80 млн грн на рік. Світові потужності з виробництва харчової соди становлять близько 1,5 млн т/рік.