ua en ru

"Кримський содовий завод" почав будівництво когенераційної установки вартістю понад 166 млн грн

ПАТ "Кримський содовий завод" почав будівництво когенераційної установки потужністю 14,4 МВт. Загальний обсяг інвестицій у будівництво когенераційної установки складе порядку 166,2 млн грн, відкриття планується в січні 2013 р., повідомили в прес-службі підприємства.

"Установка дозволить забезпечити виробничі потужності "Кримського содового заводу" власною електроенергією та теплоенергією. Ми підписали з компанією "Південтеплоенергомонтаж" договір про будівництво і почали будувати об'єкт", - заявив Владислав Шмельков, голова правління ВАТ "Кримський содовий завод".

"За рахунок реалізації проекту очікується зниження собівартості продукції. За нашими підрахунками, окупність проекту - близько чотирьох років", - додав Шмельков.

В рамках реалізації проекту будівництва когенераційної установки буде встановлена газова турбіна фірми Siemens та котел утилізатора фірми Wiessmann. Після будівництва установки вироблення власної електроенергії складе 126 тис. 144 МВт на рік, а теплоенергії - 177 тис. 327 ГКал в рік.

ПАТ "Кримський содовий завод" - єдине в Україні підприємство з виробництва технічної кальцинованої соди. Найбільшим акціонером підприємства є група компаній Дмитра Фірташа Group DF. Чистий збиток заводу в І півріччі 2012 р. виріс в 64,7 рази і склав 119 млн 770 тис. грн.