ua en ru

"Київводоканал" чекає від НКРЕ підвищення тарифів на воду "до економічно обгрунтованих", - Г.Циганок

ПАТ «Київводоканал» сподівається, що, розуміючи ситуацію на підприємстві, Національна комісія регулювання енергетики (НКРЕ) підвищить тарифи на воду «до економічно обгрунтованих». Про це на сьогоднішньому засіданні круглого столу «Скільки коштує вода?» Заявила перший заступник генерального директора ВАТ «Київводоканал» з економіки та фінансів Ганна Циганок, передає кореспондент РБК-Україна.

«Київводоканал дуже сподівається на розуміння Національної комісії регулювання енергетики, яка приступила до регулювання тарифів цього року, на її увагу до ситуації, яка склалася терміново, тому що тарифи потребують термінового перегляду», - відзначила Г.Циганок. При цьому вона підкреслила, що «Середня сума рахунку на сім'ю киян становить близько 30 грн. Це за діючими тарифами».

«При підвищенні тарифу до економічно обгрунтованого - тобто до 5 грн 48 копійок, це буде підвищення на 25 грн на місяць», - додала перший заступник генерального директора ВАТ «Київводоканал» з економіки та фінансів, додавши: «Багато це чи мало, - вирішувати вам. На сьогоднішній день складова у квартплаті (тарифу за воду)... близько 6%. Ми на багато більше з вами витрачаємо на мобільний зв'язок, на автомобілі, на проїзд».

Також Г.Циганок зазначила, що на сьогоднішній день різниця в тарифах становить майже 700 млн грн... і «це ресурс, який ми можемо і хочемо спрямувати на погашення заборгованості за енергоносії».