ua en ru

"Київстар" завершив узгодження умов взаємоз’єднання мереж з операторами зв’язку

На виконання рішення НКРЗ України «Про застосування розрахункових такс за послуги доступу до телекомунікаційних мереж операторів, що займають монопольне (домінуюче) становище на ринку завершення з'єднань...», компанія «Київстар» завершила узгодження умов взаємоз'єднання з операторами телекомунікацій України, повідомляє пресова служба «Київстару».

Таким чином, завершено тривалий переговорний процес, результатом якого є укладання відповідних угод, що ними не лише забезпечено юридичні гарантії взаємоз'єднання мереж та забезпечення взаєморозрахунків між учасниками ринку у поточному році, але й захищено права абонентів телекомунікаційних мереж на безперешкодне та якісне отримання телекомунікаційних послуг.

«Київстар» не зміг дійти згоди лише з одним учасником ринку, ТОВ «Укомлайн», яке ініціювало вирішення питання щодо умов взаємоз'єднання мереж у господарському суды. Наразі, за відсутності укладеного договору та здійснення взаєморозрахунків з ТОВ «Укомлайн», компанія «Київстар» вважає за можливе частково обмежувати завершення міжнародних телефонних з'єднань абонентів міжнародних операторів транзитом з мережі «Укомлайн» на мережу «Київстар».

Зазначені часткові технологічні обмеження не порушать законних прав та інтересів абонентів обох мереж та не вплинуть на їхні можливості отримувати телекомунікаційні послуги.