ua en ru

"Києво-Могилянська академія" подала до суду на Міністерство освіти і науки

Національний університет "Києво-Могилянська академія" звернувся з судовим позовом до Окружного адміністративного суду Києва через спроби Міністерства освіти і науки скасувати в університеті "перехресний вступ" на магістерські програми. Про це йдеться в повідомленні на персональному сайті президента академії Сергія Квіта.

"У нашій країні випускник бакалаврської програми фізика може вступати лише на магістерську програму з фізики, історик - на магістерську з історії. Цей абсурдний підхід заперечує існування в Єдиному Європейському просторі вищої освіти. Ніде в світі, окрім України, при вступі на певну магістерську програму у абітурієнтів ніхто не запитує, який бакалаврський диплом вони мають", - відзначає Квіт.

В університеті принцип перехресного вступу практикується з 1996 р., однак тепер, отримавши нові вимоги від міністерства, академія розглядає це як зазіхання на Могилянську систему Liberal Arts Education (вільного творчого навчання).

Також Квіт нагадує, що раніше міністр освіти і науки Дмитро Табачник вже "намагався скасувати в Києво-Могилянській академії англійську мову як другу робочу і переписати статут університету".

Читайте також: В Україні 19% роботодавців та 24% випускників вважають, що в країні немає жодного конкурентоспроможного вузу, - опитування