ua en ru

"Київгаз": Підвищення з 1 квітня тарифів на газ дозволить отримати 28,7 млн грн на модернізацію газових господарств

Підвищення з 1 квітня 2011 р. Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) тарифів на транспортування та постачання газу за регульованим тарифом для газопостачальних підприємств дає газовикам можливість збільшити обсяги інвестицій в модернізацію газових господарств. Такої думки дотримується голова правління ПАТ «Київгаз» Сергій Горовий., повідомляє прес-служба компанії.

За його словами, нові тарифи дозволять компанії додатково отримати 28,7 млн грн у 2011 р. І саме за рахунок цих коштів «Київгаз» збільшить власну інвестиційну програму на 2011 рік. «Для киян збільшення «Київгазом» коштів на інвестпрограму означає профілактику масштабних аварій, посилення надійності газових мереж, а отже безпеку всього міста», - вважає С.Горовий.
За рахунок додаткових надходжень «Київгаз» планує збільшити обсяги заміни газопроводів у центрі Києва, в тому числі біля НСК «Олімпійський», які вичерпали строк експлуатації. Крім того, вказане підвищення дозволить «Київгазу» збільшити видатки на технічне обслуговування та ремонт мереж, будівництво та реконструкцію станцій катодного захисту.

«Ми розуміємо, що переглянувши тарифи, НКРЕ більш прискіпливо контролюватиме виконання нами інвестпрограми, але «Київгаз» готовий до активних дій, особливо, коли цьому сприятиме влада на всіх рівнях», - переконаний голова правління ПАТ «Київгаз».
Він нагадав, що протягом кількох років тарифи на транспортування та постачання газу мали дуже низьку інвестиційну складову, що унеможливлювало модернізацію газового господарства по всій Україні. Системні зрушення у цьому напрямі розпочалися лише у 2010 р.

Нагадаємо, 24 березня НКРЕ переглянула тарифи газопостачальним компаніям на транспортування та постачання газу з 1 квітня 2011 р. В результаті перегляду для ПАТ «Київгаз» тариф на розподіл природного і нафтового газу становитиме 66 гривень за 1 тис. куб. м без ПДВ (чинний тариф 53,2 грн за 1 тис. куб. м без ПДВ), на постачання природного газу за регульованим тарифом - 21,8 грн за 1 тис. куб. м без ПДВ (чинний тариф 16,5 за 1 тис. куб. м без ПДВ).
30 грудня 2010 р. НКРЕ затвердила інвестиційну програму ПАТ «Київгаз» на 2011 р. в обсязі 27,4 млн грн.