ua en ru

"Київенерго" готово до опалювального сезону на 95%

"Київенерго" готово до опалювального сезону на 95%, ТЕЦ і електричні мережі Києва також готові до початку нового опалювального сезону. Про це сьогодні на апаратній нараді КМДА повідомив генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко, передаэ кореспондент РБК-Україна.

"Київські ТЕЦ до опалювального сезону 2013-2014 р. готові повністю. Запаси мазуту заповнені до нормативу. Я думаю, що цей сезон київські ТЕЦ пройдуть без будь-яких ексцесів", - зазначив Фоменко.

Станом на 9 вересня на ТЕЦ та котельнях відремонтовано 586 агрегатів, а в ремонті знаходиться 34 агрегати. До роботи в опалювальний період підготовані 185 із 187 теплоджерел "Київенерго". На ремонт обладнання витрачено 72,4 млн грн, що становит 62% від планового обсягу.

Фоменко також повідомив, що до опалювального сезону повністю готові електричні мережі.

"На сьогодні київські електричні мережі повністю готові до опалювального сезону. Зараз ми закінчуємо ті інвестпроекти, які розпочаті і реалізовані з початку року", - повідомив Фоменко.

Він також наголосив на тому, що не вирішеною залишається проблема зарахування безгосподарних інженерних мереж до комунальної власності Києва та володіння і користування "Київенерго".