ua en ru

"Інтер РАО" припинило поставки електроенергії в Білорусію через борги

ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" з 00:00 мск (23:00 у Києві) 29 червня ц.р. припинило поставки електроенергії в Білорусію, повідомляє РБК. Як пояснили в російській компанії, "Інтер РАО" протягом дня не отримало грошей з Мінська в рахунок погашення заборгованості. Як раніше повідомляв представник "Інтер РАО" Антон Назаров, поставки електроенергії поновляться, як тільки гроші будуть перераховані.
Нагадаємо, що 23 червня 2011 р. прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович, перебуваючи з візитом в м.Санкт-Петербурзі, заявив, що Білорусь готова розрахуватися з Росією за боргами за постачання електроенергії до 28 червня. Він пояснив, що це рішення було прийнято в результаті консультації міністрів енергетики обох країн.
Нагадаємо, на початок червня ц.р. Мінськ заборгував російській компанії "Інтер РАО" 1,5 млрд руб. 10 червня компанія обмежила постачання електроенергії "Біленерго" з 500 до 200 мегават. Повністю вимкнути рубильник у російській компанії обіцяли 19 червня, але білоруси погасили частину боргу, і цей термін перенесли на 27 червня.