ua en ru

"Інтер РАО" отримає кредит від ING Bank в сумі 74 млн дол. на фінансування операції з придбання ГЕС у Грузії

Дочірня компанія ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" - Inter RAO Credit B.V. (зареєстрована в Нідерландах) уклала кредитний договір з ING Bank, відповідно до якого банк надасть компанії грошові кошти у розмірі 74 млн дол. строком на 5 років. Про це говориться в матеріалах "Інтер РАО ЄЕС".
Процентна ставка відповідно до умов договору за станом на дату підписання склала 2,64%. Поручителем по операції виступило "Інтер РАО ЄЕС". Кошти будуть спрямовані на фінансування завершального етапу операції з придбання "Інтер РАО ЄЕС" гідрогенеруючих активів у Грузії - АТ "Храмі ГЕС-1" і АТ "Храмі ГЕС-2", акції яких були переведені у власність групи в квітні 2011 р.
АТ "Храмі ГЕС-1" і АТ "Храмі ГЕС-2" - каскад гідроелектростанцій на південному заході Грузії в 120 км. від Тбілісі на річці Храмі. Вироблення електроенергії Храмі ГЕС-1 і Храмі ГЕС-2 за підсумками 2010 р. склала 683 млн кВт/год.
INTER RAO Credit B.V. було створено в березні 2011 р. в цілях централізації потоку зовнішніх і внутрішньогрупових запозичень компаній групи "Інтер РАО".
ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" - електроенергетична корпорація, що займається експортом-імпортом електроенергії. Вона контролює ряд генеруючих і розподільних енергетичних активів в Росії і за кордоном. Сумарна встановлена потужність електростанцій, що знаходяться у власності і під управлінням "Інтер РАО ЄЕС", складає близько 28 тис. МВт. Чистий прибуток "Інтер РАО ЄЕС" за російськими стандартах бухобліку (РСБО) в I півріччі 2011 р. виріс у 3 рази - до 2,310 млрд руб.