ua en ru

"Інтер РАО ЄЕС" відновило поставки електроенергії до Білорусі

ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" відновило поставки електроенергії в Білорусію. Про це повідомили в компанії. "Поставки відновлені в повному обсязі", - сказав офіційний представник "Інтер РАО" Антон Назаров, повідомляє РБК.
Напередодні Білорусія достроково погасила борг за російську електроенергію, відправивши третій транш платежу в розмірі 611 млн руб. в рахунок боргу. Про це повідомила помічник міністра енергетики Білорусії Людмила Зенькович.
Планувалося, що експорт російської електроенергії в Білорусію відновиться з опівночі 30 червня 2011 р., проте потім надійшло повідомлення, що відновлення постачань відкладається з технічних причин. Раніше в "Інтер РАО" підтвердили отримання другого траншу на суму 600 млн руб. в рахунок боргу за квітень.
ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" 29 червня з 23:00 за київським часом припинило поставки лектроенергіі в Білорусію через заборгованість. На початку червня 2011 р. борг становив 1,5 млрд російських рублів. Перший платіж у розмірі 500 млн руб. Білорусія здійснила 15 червня 2011 р. Черговий платіж був запланований на 20 червня, але Мінськ тоді не зміг його здійснити у зв'язку з відсутністю необхідної кількості валюти.