ua en ru

"Індар" почав локалізацію виробництва ліків по боротьбі зі СНІДом в Україні

Українська фармацевтична компанія "Індар" почала локалізацію виробництва препаратів для боротьби зі СНІДом в Україні. Про це повідомила голова правління ПрАТ "Індар" Любов Вишневська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується препаратів по боротьбі зі СНІДом, то "Індар" пройшов інспекцію компанії Аbbott і визначений таким, який може займатися виробництвом препаратів проти СНІДу. Також розпочато перший етап локалізації виробництва ... ми будемо упаковувати продукцію вже в цьому році", - заявила Вишневська.

За її словами, локалізація виробництва буде проходити в кілька етапів: перший - упаковка, другий - упаковка в первинну упаковку, потім - таблетування або капсульовання і потім робота з самими субстанціями.

В майбутньому компанія планує повністю локалізувати виробництво і на протязі 5 років виробляти весь спектр препаратів для боротьби зі СНІДом: "Ми йдемо тим шляхом, яким пішли наші бразильські колеги, коли в Бразилії державний фонд проводить весь спектр препаратів для боротьби зі СНІДом - від хімічної сировини до готової пігулки. Цей фонд локалізував виробництво препаратів від усіх виробників світу. Теж саме ми почали робити тут ", - сказала Вишневська.

Локалізація виробництва препаратів для боротьби зі СНІДом дасть можливість поступово знизити вартість препаратів до 40%.

Крім того, "Індар" в 2013 р. розпочне виробництво ліків проти туберкульозу і розширить спектр ліків для боротьбі з цукровим діабетом.

"Ми зараз ведемо переговори з компанією, яка знаходиться на території ЄС, яка має європейську сертифікацію і європейське GMP, і відповідає вісім вимогам європейської якості. У нас уже підписані всі угоди включно з поетапною локалізацією виробництва тут, в "Індарі"", - повідомила Вишневська про виробництво протитуберкульозних ликів.

Крім того, в 2013 р. почнеться виробництво тест-смужок для глюкометрів, що дозволить зменшити ціни на смужки в 3 рази.

"Ми тепер займаємося виробництвом тест-смужок для глюкометрів для того, щоб ціні тест-смужок зменшилися в 3 рази, бо люди купують таблетки і смужки за власні кошти", - повідомила Вишневська.

Крім того, за її словами, компанія розширить спектр ліків, що знижують рівень цукру в крові ще на 7 найменувань.

"Ми будемо у себе на виробництві випускати таблетки для зниження цукру в крові. Це буде 7 найменувань. Ми зараз знаходимося на етапі придання інтелектуальних прав на ці медикаменти", - заявила Вишневська.

Крім того, "Індар" розпочав переговори щодо придбання технології по виробництву вакцин у західних виробників.

"Сьогодні в країні є проблема з постачанням вакцин і завдання ці проблеми вирішити, в тому числі шляхом придбання технології виробництва вакцин у провідних західних виробників. Зараз ми розпочали переговори на цю тему і я думаю, що в найближчі час, зможемо відзвітувати про результати", - заявила Вишневська.

Читайте також: Контракт "Індару" з Бразилією щодо передачі технології виробництва інсуліну складе 60 млн дол.