ua en ru

"Газпром" вирішив виставити Україні рахунок за червневий газ 13 травня

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв доручив главі ВАТ "Газпром" Олексію Міллеру з завтрашнього дня, 13 травня 2014 р. ввести авансову систему розрахунків за газ з Україною,

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв доручив главі ВАТ "Газпром" Олексію Міллеру з завтрашнього дня, 13 травня 2014 р. ввести авансову систему розрахунків за газ з Україною, передає телеканал Russian Today.

"Пора припиняти няньчитися, з завтрашнього дня вводите з Україною передоплатну систему", - заявив Медведєв на зустрічі з Міллером.

Попередній рахунок за червень буде виставлений вже завтра, 13 травня.

"У червні на Україну буде поставлено стільки газу, скільки вона оплатить. Якщо Україна не сплатить авансовий рахунок, то "Газпром" припинить їй поставки 3 червня о 10:00", - відповів Міллер.

"Газпром" вирішив виставити Україні рахунок за червневий газ 13 травня

(Фото: прес-служба уряду РФ)

Нагадаємо, раніше глава Міністерства енергетики Російської Федерації Олександр Новак за підсумками переговорів ЄС, України та Росії у Варшаві заявив, що "Газпром" може ввести передоплату на поставки газу в Україну з 16 травня, якщо до 7 травня українська сторона не погасить борг за поставлений газ.

Як відомо, 7 травня "Газпром" заявив, що не отримав від України оплати за газ за квітень у встановлені терміни.

Прострочений борг України за російський газ збільшився до 3,508 млрд дол.