ua en ru

"Газпром" і Gasunie в 2013-2015 рр. планують спільне створення об'єктів газової інфраструктури і зберігання газу

ВАТ "Газпром" і європейська газотранспортна компанія Gasunie в 2013-2015 рр. планують створення об'єктів газової інфраструктури і зберігання газу. Про це йдеться в повідомленні управління інформації російського концерну. Спільні проекти передбачається реалізовувати відповідно до підписаної сьогодні в Сочі програми науково-технічного співробітництва на 2013-2015 рр.

"Згідно з документом, передбачається розширення взаємодії компаній з дослідження перспектив розвитку газового ринку, включаючи подальше створення об'єктів газової інфраструктури і зберігання газу, а також вивчення механізмів функціонування газових торгових майданчиків", - наголошується в повідомленні.

Gasunie - газотранспортна компанія, що володіє однією з найбільших газопровідних мереж високого тиску в Європі загальною пропускною здатністю близько 125 млрд куб. м на рік. Мережа Gasunie налічує понад 15 тис. км трубопроводів в Нідерландах і на півночі Німеччини, близько 1300 станцій прийому газу. Компанія також здійснює зберігання газу і СПГ.

Читайте також: Gasunie планує брати участь у 4-ій нитці газопроводу Nord Stream, - "Газпром"