ua en ru

"Дорожній контроль" заявляє про ще одну справу проти Дзиндзі

Проти активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі порушено ще одну кримінальну справу - за фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітнику ДАІ.

Проти активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі порушено ще одне кримінальне провадження - за фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітнику ДАІ. Про це РБК-Україна повідомив керівник прес-служби "Дорожнього контролю" Єгор Воробйов.

"Дійсно, відкрито кримінальне провадження. Рік тому був інцидент, коли Андрій (Дзиндзя) плюнув в обличчя даішнику. Після цього співробітник ДАІ повалив його на землю і почав бити ногами. Зараз міліція каже, що Андрій, вже лежачи на землі, наніс удари ногами по ногах даішника", - повідомив представник прес-служби "Дорожнього контролю".

За словами Воробйова, міліція відкрила кримінальне провадження за статтею 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Дзиндзі інкримінується нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень працівнику міліції при виконанні ним службових обов'язків.

При цьому він повідомив, що це вже не перший випадок, коли проти Дзиндзі порушують подібні кримінальні справи.

"Раніше таке ж було на приватному будмайданчику, коли охорона побила журналістів, в тому числі і Дзиндзю, однак у підсумку міліція порушила справу проти постраждалих журналістів за статтею "Хуліганство", - повідомив Воробйов.

Зазначимо, що при цьому прес-служба МВС м. Києва не підтвердила РБК-Україна відкриття даного кримінального провадження.

Нагадаємо, 6 грудня 2013 р. суд прийняв рішення про арешт активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі, підозрюваного у заворушеннях біля Адміністрації Президента на вул. Банковій 1 грудня 2013 р. строком на два місяці.

20 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід для Дзиндзі.