ua en ru

"Дніпро" стартував з виїзної перемоги в Лізі Європи

"Дніпро" з перемоги стартував у груповому турнірі Ліги Європи УЄФА. У рамках групи Е на виїзді був повалений дебютант єврокубків - румунський "Пандурій". Автором єдиного забитого м'яча став Руслан Ротань.

"Дніпро" з перемоги стартував у груповому турнірі Ліги Європи УЄФА. У рамках групи Е на виїзді був повалений дебютант єврокубків - румунський "Пандурій". Автором єдиного забитого м'яча став Руслан Ротань.

Пандурій - Дніпро 0:1
Гол:
Ротань, 38
Пандурій: Станке - Унгурушан (Паулинью, 75), Еріко, Христа, Момчіловіч - Бреевелд (Дістефано, 64), Антон - Булейкэ, Ерік, Никоарэ (Чюкур, 55) - Адрович
Дніпро: Бойко - Федецький, Мазух, Чеберячко, Влад - Канкава, Ротань - Бруну Гама (Селезньов, 46), Коноплянка (Шахов, 85) - Зозуля (Кулаков, 88), Матеус

Завсідник єврокубків "Дніпро" активно почав зустріч, не дозволяючи супернику навіть переходити середину поля. На дев'ятій хвилині після подачі кутового міг відзначитися Матеус, але його удар головою виявився неточним. Через 10 хвилин гра дещо вирівнялась, але небезпечні моменти майже не виникали. Уваги заслуговував лише удар Аліна Булейке з меж штрафного майданчика, однак м'яч у цьому епізоді пролетів над поперечиною. А всі гольові моменти, які створювали гості, формально такими не були, оскільки кожен раз фіксувався офсайд.

Спокійна течія протягом матчу було порушена незадовго до перерви. Гості отримали право на кутовий, і після навісу Євгена Коноплянки м'яч у сітку забив Руслан Ротань. Через хвилину повинен був забивати Матеус, але його удар з кількох метрів вже по порожніх воротах виявився заблокований захисником.

Після перерви "Пандурій" був змушений заграти бадьоріше. Але команда, яка вибила з турніру в кваліфікації тель-авівський "Хапоель" і "Брагу", захисні порядки українців проходила з великими труднощами. У той же час гості отримали більше простору і при першій же можливості контратакували. Як результат, у Резвана Станке роботи було достатньо. В середині другого тайму воротар "Пандурия" врятував команду після пострілів Джаби Канкави та Коноплянки. Господарі на це відповіли ударом Аліна Булейке, який небезпечно бив з меж штрафного. Трохи пізніше бразильський легіонер "Дніпра" Матеус не зміг завершити чергову зразкову контратаку.

Остання десятихвилинка пройшла в рівній боротьбі, а намагання господарів організувати фінальний штурм так і залишилися спробами. Хіба що Адмір Адрович опинився з м'ячем у небезпечній близькості від воріт, але його вчасно відтіснив захисник. Швидше гості могли збільшити рахунок, ніж "Пандурій" - відновити рівновагу. Наприкінці ближче всіх до успіху був Роман Зозуля.

Використані матеріали УЄФА