ua en ru

«Дельта-лоцман» будуть передані функції аварійно-рятувальних робіт на морі, - К.Єфименко

Державному підприємству «Дельта-лоцман» будуть передані функції підприємства «МАРС» щодо забезпечення аварійно-рятувальних робіт на морі. Про це в ході робочої поїздки до Миколаєва повідомив міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко, передає кореспондент РБК-Україна.
«МАРС» (Морська аварійно-рятувальна служба) за останні 10 років не вивела з морських портів жодного свого судна. Перші навчання були проведені лише два тижні тому. У нас немає рятувального флоту, і тому прийняте рішення віддати цю функції підприємству «Дельта-лоцман». Для цього до кінця року йому будуть передані два судна, і рятувальний флот підприємства, таким чином, буде нараховувати 5 суден. Крім цього, «Дельта-лоцман» буде забезпечено швидкісними катерами з вертолітними майданчиками », - заявив К.Єфименко.
Також, за словами міністра, розглядається питання передачі «Дельта-лоцман» від підприємства «Морком» функцій в навігаційній сфері, а від Держфлотінспекції - функції лоцманської проводки суден по р.Дніпро.
ДП «Дельта-лоцман» займається утриманням і експлуатацією Бузько-Дніпровсько-Лиманського каналу (БДЛК), Херсонського морського каналу (ХМК), глибоководного суднового ходу (ГСХ) "Дунай - Чорне море", здійснює лоцманські проводки і надає послуги служб регулювання руху суден у всіх портах України.
Річний обіг підприємства - 1,5 млрд грн.