ua en ru

"Блок Петра Порошенко" розраховує на участь партії Ляшка створення коаліції

Партія "Блок Петра Порошенко" розраховує на участь Радикальної партії Олега Ляшка у створенні парламентської коаліції у Верховній Раді 8 скликання.

Партія "Блок Петра Порошенко" розраховує на участь Радикальної партії Олега Ляшка у створенні парламентської коаліції у Верховній Раді 8 скликання. Про це на прес-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми відкриті до максимально можливої коаліції, яка буде створена в парламенті. Ми бачимо, що нашими партнерами буде "Народний фронт", "Самопоміч", "Блок Юлії Тимошенко" і потенційно може розглядатися Радикальна партія Ляшка", - сказав він.

"Але це все питання публічних переговорів", - додав Гройсман.

При цьому він зазначив, що поки дискусії щодо розподілу посад у владі не було, і підкреслив, що формування уряду буде здійснюватися не за квотним принципом.

"Ніяких квотних принципів бути не може. Я докладу всі зусилля, щоб квотного принципу не було", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відкинув проект коаліційної угоди "Блоку Петра Порошенко" і запропонував свій варіант.

За словами Яценюка, партія "Народний фронт" як переможець на виборах Верховної Ради України підготувала власний текст коаліційної угоди, який займає 2,5 сторінки і передбачає прийняття 36 законів до кінця поточного року.