ua en ru

"Батьківщина" завтра розгляне питання виключення з фракції 7 членів, - нардеп

Фракція "Батьківщина" завтра, 6 листопада 2013 р., на своєму ранковому засіданні розгляне питання про відповідальність сімох своїх членів за невиконання рішення фракції. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив лідер партії "Громадянська позиція", народний депутат України від "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

"Аваков, Головко, Денісова, Дзензерський, Зубко, Княжицький, Лунченко - ці семеро депутатів "Батьківщини", всупереч учорашньому рішенню фракції, щойно синхронно з владою проголосували "за" проект 2916-Д (перетворення Аграрного фонду на бізнесову структуру). "Свобода" і "Удар" жодного голосу за цей проект не дали. Навіть за "підтримки" отих семи опозиціонерів, лобістський проект не пройшов (лише 220 голосів)", - зазначив нардеп.

При цьому, як зазначає Гриценко, залишати цей факт без реагування неприпустимо.

"Завтра це питання - про їхню персональну відповідальність за невиконання рішення фракції - буде розглянуто на ранішньому засіданні фракції. Принаймні, Турчинов мене в цьому запевнив. Принагідно нагадаю, що учора фракція одноголосно підтримала мою пропозицію: тих, хто не ходить на засідання ВР, або ходить, але голосує всупереч рішенням фракції - виключати зі складу фракції без жодних додаткових попереджень. Не знаю, яке рішення фракція прийме завтра щодо цієї "сімки", але розмова має бути серйозною, а рішення фракції - відповідальним", - заявив нардеп.

Нагадаємо, сьогодні ВР знову не підтримала реформування Аграрного фонду у фінансову інституцію.