ua en ru

"Батьківщина" піде на вибори без першого та п'ятого номерів ", - ЦВК

Об'єднана опозиція "Батьківщина" піде на вибори без першого та п'ятого номерів партійного списку. Про це сьогодні під час брифінгу сказав заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо враховувати "Батьківщину", то ЦВК прийняла постанову, в якій список прізвищ першої п'ятірки кандидатів, зазначених у виборчому бюлетені, виглядає як зареєстровані кандидати під № № 2, 3, 4, 6 і 7", - заявив Магера.

У той же час, за словами Магери, безпосередньо номери у виборчому бюлетені вказані не будуть, тому що номер кандидата, який був визначений на з'їзді партії ніколи не змінюється, а залишається назавжди.

"Грубо кажучи, партія потрапила в парламент, але у виборчому списку партії відсутній № 9, а партія взяла 14 мандатів. Це означає, що номери з 1 по 15 номер включно партія забрала", - підкреслив Магера.

Нагадаємо, вчора, 29 серпня, ЦВК повідомила, що у виборчому бюлетені "Батьківщини" не буде імен Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, яких ЦВК не зареєструвала через непогашенісудимості.