ua en ru

У Тернополі в результаті вибуху газу у каналізації зірвало 12 люків

У Тернополі в результаті вибуху газу у каналізації зірвало 12 люків Фото: у Тернополі стався вибух у каналізації

Двох випадкових пішоходів було травмовано

У Тернополі внаслідок вибуху газу в каналізації було пошкоджено 12 люків кабельних споруд зв’язку Тернопільської філії ВАТ "Укртелеком". Про це повідомила прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"22 листопада о 17:35 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України в Тернопільській області надійшло повідомлення про те, що в місті Тернополі по вулиці Чехова сталася детонація газоповітряної суміші в каналізаційних люках", - йдеться в повідомленні.

У результаті було травмовано двох пішоходів, мешканців міста Тернополя, 1978 й 1988 років народження.

Перший потерпілий від госпіталізації відмовився, а другого, з діагнозом "термічні опіки правого стегна, гомілки та сідниці" було госпіталізовано в Тернопільську міську лікарню №1.

На місце події було спрямовано чергові караули Державної пожежно-рятувальної частини № 1 та 1-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС області.

Вибух у каналізації ТернополяВибух у каналізації ТернополяВибух у каналізації Тернополя

Фото: у Тернополі через вибух газу позривало каналізаційні люки

Рятувальники попередньо встановили, що в результаті проведення аварійних робіт систем газопостачання на перехресті вулиць Чехова та Крушельницької в місті Тернополі відбулося накопичення в каналізаційних люках телекомунікаційних мереж Тернопільської філії ВАТ «Укртелеком» природного газу метану з подальшим утворенням вибухової газової суміші та її детонацією.

Нагадаємо, у місті Яготин (Київська область) в результаті вибуху в прибудованому до ангару підсобному приміщенні одна людина загинула, троє поранені.