"Жири і холестерин": відома дієтолог розвіяла міфи про сало
Відомий український дієтолог Світлана Фус розповіла, чому слід додати до раціону сало
Відомий український дієтолог Світлана Фус розвіяла головні міфи про сало і розповіла про користь цього улюбленого українцями продукту. Відповідний запис Фус розмістила на сторінці Instagram.
"До списку шкідливих продуктів відносять сало, так як в ньому міститься багато калорій і жирів, "шкідливого" холестерину. Більшість людей виділяють сало, як смачний і корисний продукт. Також, воно вважається символом нашої кухні. Сало для українців - це і закуска, і перекус, і основна страва", - зазначила експерт.
Вона зазначила основні переваги сала, серед яких виявився багатий корисними речовинами склад.
Ілюстративне фото (flickr.com)
"З точки зору користі, сало містить всі види жирних кислот, жиророзчинні вітаміни Д і Е, вітаміноподібна речовина холін. Всі вони беруть участь в роботі гормональної, нервової, імунної, антиоксидантної систем організму. Ці речовини обов'язково повинні входити в щоденний раціон. Але, важливо, з яких джерел і в якій кількості", - наголосила дієтолог.
Фус підкреслила, що уникати тваринних жирів у раціоні – неправильно, адже люди повинні отримувати 30% загальної калорійності раціону з обох видів – рослинних і тваринних.
Ілюстративне фото (pixabay.com)
"Помилково думати про жири: рослинні жири корисні, а тваринні жири шкідливі. А ще гірше - бачити в жирах лише зло, і уникати їх. Таким рішенням ви будете погіршувати синтез гормонів, обмін речовин і свій імунітет в цілому", - попередила експерт.
За словами спеціаліста, багато хто боїться сала через вміст у ньому холестерину.
"Це будівельний матеріал, який входить до складу оболонки кожної клітини організму, і повинен надходити в необхідній кількості. Сало, як будь-який продукт тваринного походження, що містить холестерин, але його кількість значно поступається іншим інгредієнтам", - зазначила Фус.
Ілюстративне фото (flickr.com)
Як приклад, вона навела показники холестерину в складі інших популярних продуктах, які входять у раціон людини.
"Наприклад: вміст в твердому сирі (від 250 до 1500 мг), у вершковому маслі (160-190 мг) або навіть у креветках (160 - 210 мг ). Зазначу, що в салі холестерину в середньому (за довідковими даними) від 70 до 100 мг на 100 г. А добова потреба в холестерині 300-400 мг", - заявила дієтолог.
Раніше повідомлялося, що амерканский дієтолог озвучив список продуктів, які прискорюють обмін речовин і поліпшують метаболізм.
Крім того, напередодні свят варто звернути увагу на алкогольні напої, які можна вживати без шкоди для фігури.