Лікарі зазначили, що калорійність імбиру майже нульова
Вчені розповіли, що в імбирі міститься велика кількість корисних речовин і ферментів, які можуть не тільки зробити смак страв краще, але і здатні боротися з різними захворюваннями. Про це пише 7 Med News.
В їжу медики рекомендують вживати тільки корінь імбиру, при чому більше користі приносить саме свіжий корінь, а не сухий або маринований.
При покупці потрібно звертати на вигляд коренів. Вони повинні бути гладкими і без пошкоджень.
Поєднувати його можна практично з будь-якими продуктами – з напоями, супами, салатами, солодощами і гарячими стравами.
Медики відзначають, що калорійність у імбиру майже нульова – організм людини витрачає стільки ж енергії на те, щоб засвоїти цей продукт.
В імбирі міститься речовина гинерол, який стимулює імунітет і допомагає організму впоратися з інфекціями. Тому імбир рекомендують вживати в період простудних захворювань.
Також імбир відмінно бореться з різними запаленнями. Наприклад, імбир з лимоном і медом може зняти біль у горлі і допомогти вивести мокроти при кашлі.
В імбирі міститься травний фермент, який допомагає організму розщеплювати білки і прискорює метаболізм. Крім того, цей фермент допомагає позбутися від запорів, метеоризму і відчуття тяжкості.
Вчені провели дослідження про властивості імбиру і з'ясували, що цей продукт є найефективнішим засобом проти раку кишечника. У ньому міститься багато вітамінів, мінералів і клітковини, які допомагають ефективній роботі кишечника.
До речі, раніше ми писали про те, що дієтолог розповіла, до яких наслідків може привести дефіцит води в організмі.
А також розповідали про те, що вчені виявили несподівану користь шоколаду.
Відео: РБК-Україна