Не тільки вітамін С: вчені розповіли, чим корисний лимон
Цедра лимона також володіє корисними властивостями
Фахівці розповіли про корисні властивості лимона і пояснили, кому його вживати небажано. Про це пише 7 Med News.
Лимони – найпопулярніші цитрусові в Україні і в їжу вживають не тільки часточки лимона, але також цедру і сік, який може стати не тільки відмінною заправкою для салату, але і прекрасним засобом для боротьби з пігментними плямами.
Фахівці рекомендують використовувати лимони для профілактики і лікування простудних захворювань, так як в цих цитрусових міститься не тільки велика кількість вітаміну С, а й вітаміни групи В, Е, РР, кальцій, натрій, калій, сірка, залізо, магній, рутин і цитрин.
Всі ці корисні речовини є не тільки в м'якоті лимона, а і в його шкірці. Крім того, в шкірці міститься багато ефірних масел і антиоксидантів, які не тільки вбивають бактерії, але і допомагають очистити дихальні шляхи.
Також ефірні масла можуть впливати на нервову систему, і цедра лимона може допомогти заспокоїтися, позбутися почуття тривоги і відновити сили.
Для того, щоб підбадьоритися і підживити організм вітамінами, фахівці рекомендують щодня випивати склянку води, яка настоялася з декількома дольками лимона.
В чистому вигляді вживати лимонний сік не рекомендується, так як в ньому міститься багато кислоти, яка може нашкодити зубам, слизовій оболонці рота, стравоходу і шлунку.
Не рекомендується вживати лимони маленьким дітям до трьох років, людям, у яких є захворювання шлунка і стравоходу, а також слід з обережністю вживати тим, у кого є схильність до алергії або є проблеми з підвищеним тиском.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерти назвали топ-5 продуктів, які допоможуть при розладі шлунка.
А також розповідали про те, що дієтологи розповіли, які саме овочі потрібно їсти щодня для бадьорості і продовження життя.
Відео: РБК-Україна