Дослідники стверджують, що це пов'язано з мутаціями
Хтось любить каву, а когось більше тягне до чаю. Вчені з Північно-Західного університету в Чикаго з'ясували, що вибір того чи іншого напою пов'язаний з мутаціями. Про це повідомляє інформаційний портал Scientific Reports.
Фахівці відзначають, що гіркий смак їжі і напоїв зазвичай є попередженням для людини. Це свідчить про те, що їжа містить у собі небезпечні для життя речовини. Саме тому пристрасть до кави виглядає вкрай протиприродно з точки зору еволюції.
Для дослідження вчені відібрали 400 тисяч добровольців, які повідомили, скільки кави і чаю вони зазвичай випивають. Далі вчені зіставили смаки піддослідних з тим, які мутації (що керують сприйняттям різних смаків) присутні в їхніх генах.
У підсумку з'ясувалося, що у любителів кави були присутні гени, пов'язані з високою чутливістю рецепторів гіркого смаку. Такі люди частіше стають завзятими кавоманами і випивають на 20% більше за тих, хто був більш чутливий до гіркої речовини-хініну.
Раніше ми писали топ-5 правильних перекусів перед тренуванням.
А також публікували топ-4 продукти, які допоможуть при боротьбі з целюлітом.
До речі, дієтолог розповіла, від якого харчового продукту варто позбутися якомога швидше.
Відео: РБК-Україна