Експерт розповів про головний принцип святкових днів
Відомий дієтолог Віктор Тутельян розповів, що з'їсти улюблену новорічну страву під час святкового застілля можна буде всім. Про це пише "Медик-форум".
Багато українців, які дотримуються дієти для того, щоб схуднути або за медичними показаннями, стурбовані тим, що під час новорічного застілля доведеться обмежити себе у вживанні улюблених страв.
Проте дієтолог Віктор Тутельян вважає, що у свята варто себе побалувати різносолами, але робити це потрібно помірно.
Ілюстративне фото (pxhere.com)
Він стверджує, що невеликі гастрономічні радості сприяють гарному настрою і збільшують вироблення гормонів. Тому він рекомендує їсти під час свята будь-які страви, в тому числі і незмінний атрибут новорічних свят – салат "Олів'є".
Віктор Тутельян зазначив, що головний принцип в такі дні – це приймати різну калорійну їжу невеликими порціями і не переїдати.
"Якщо людина здорова, тобто потрібно трошки, щоб переварилось, дуже-дуже помірно. Тоді чому б не порадувати, Новий рік раз у році, це ж свято", - розповів дієтолог.
Він додав, що помірність важлива також і в напоях, які будуть на святковому столі.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що фахівці дали поради, як підготувати до свят обличчя і тіло всього за один місяць.
А також розповідали про те, що дієтологи назвали чотири несподіваних продукти, які допоможуть впоратися з такою проблемою, як печія.
Відео: РБК-Україна