Поставтеся обережно: експерти розповіли про корисні властивості часнику
Фахівці назвали необхідну щоденну дозу часнику
Фахівці розповіли, чим корисний часник, а також кому його вживати не варто і чому. Про це пише 7 Med News.
У часнику міститься безліч ефірних масел і інших речовин, які борються з вірусами і бактеріями. Також у ньому багато вітамінів, антиоксидантів і мінералів, тому лікарі рекомендують включати в щоденний раціон часник.
Проте вживати часник потрібно обережно і в невеликих кількостях, так для деяких категорій цей корисний продукт може стати небезпечним.
У першу чергу фахівці не рекомендують вживати часник у великій кількості тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, особливо якщо це виразкові або запальні процеси у стадії загострення. Також варто виключити часник з раціону тим, хто недавно переніс отруєння.
Крім того, часник здатний знижувати тиск, тому гіпотонікам варто вживати його з обережністю.
Не рекомендується їсти часник при холециститі, панкреатиті, хронічних захворюваннях нирок або печінки. У часнику містяться ефірні олії, які можуть стати досить дратівливим чинником для тих, у кого є захворювання очей, шкіри або присутня підвищена схильність до алергічних реакцій.
Для того, щоб підтримати імунітет і серцево-судинну систему в нормі, медики рекомендують з'їдати не більше 1-2 зубчиків часнику в день. Вживати його потрібно в свіжому вигляді.
До речі, раніше ми писали про те, що вчені визначили, який продукт здатний повністю замінити м'ясо.
А також розповідали про те, що вчені назвали два продукти, які допоможуть зберегти молодість.
Відео: РБК-Україна