Названі 5 небезпечних сполучень продуктів
Наприклад, мед не виносить з'єднання з гарячим
Про те, що не будь-які продукти сумісні, ми всі чули. Вживання непоєднуваних між собою інгредієнтів в їжі та напоях може призвести до досить серйозних і неприємних наслідків - таким, як розлад шлунка і пов'язані з ним симптоми втоми і дискомфорту. Щоб цього не сталося, слід прислухатися до дієтологів, які розповіли, від яких непоєднуваних продуктів варто відмовитися. Про це повідомляє "Медикфорум".
Відзначимо, що деякі з цих сполучень дуже популярні - багато людей просто не знають про їх негативний ефект.
1. Кава з молоком
Кава і молоко окремо корисні для здоров'я, проте разом ці продукти поєднуються дуже погано. Вся справа в тому, що дубильні речовини, таніни, що містяться в каві, мають в'яжучу" дією і не дають засвоїтися міститься в молоці білка. Поєднання кавових танінів і молочного білка казеїну утворює субстанцію, яка погано засвоюється і тому надовго залишається в шлунку. У довгостроковій перспективі це може серйозно підірвати здоров'я і навіть здатне спровокувати рак шлунка.
Фото: pxhere.com
2. Мед з гарячим чаєм
Запам'ятайте - мед не виносить з'єднання з гарячим. При нагріванні меду до 60 градусів в ньому синтезуються речовини, які здатні впливати на організм як справжні токсини, що накопичуються в ньому, що руйнують цілісність клітин і створюють додаткове навантаження на печінку. Краще вживати мед вприкуску з теплими рідинами, такими як вода, чай або молоко.
Фото: unsplash.com
3. Картоплю і помідори
Це також приклад того, як корисні окремо продукти дають негативний комплексний ефект. Картопля містить у собі крохмаль, який у поєднанні з кислотою помідорів сприяє виникненню тяжкості в шлунку (а це вірна ознака уповільнення процесів травлення) і сонливості.
Фото: foodnetwork.com
4. Риба і яйце
Їх одночасна присутність в одному блюді дає "ударну" дозу білка, що є занадто великим навантаженням для травлення. За словами експертів, на цьому тлі перенасиченості білком можуть виникати серцево-судинні захворювання. Один з білкових джерел краще замінити овочами.
5. Морквяно-апельсиновий фреш
Перенасиченість вітамінами може спровокувати вкрай неприємні проблеми зі здоров'ям. Моркву і апельсини містять багато вітаміну А, який у великій кількості може негативно впливати на печінку, викликати печію і навіть сприяти порушенню функції нирок.
Фото: allfoodsrecipes.com
Нагадаємо, медики назвали п'ять "вредных" продуктів харчування, які в реальності виявилися корисними.
Ми також писали про те, що експерт озвучив 5 принципів здорового харчування взимку. У холодну пору їжа повинна бути зігріває, багатою поживними речовинами і маслянистою, щоб давати енергію і зміцнювати імунітет.
до Речі, дієтологи розповіли, чому в стресі ми їмо солодке і як з цим боротися. У стресових ситуаціях краще всього на сприятливий настрій діють солодощі, але їх ефект недовгий. Краще стає лише на короткий час, потім все повертається в початковий стан.
Відео: РБК-Україна