"Кілери гарного настрою": дієтолог назвала продукти, що "вбивають" радість
Фахівець також розповіла, чим замінити продукти, що викликають депресію
Професійний дієтолог Оксана Скіталінська назвала продукти з повсякденного раціону, які провокують поганий настрій. Обмежити їх споживання особливо важливо взимку і в міжсезоння, адже саме в цей період люди найчастіше схильні до депресії. Про це вона написала на сторінці в Instagram.
Експерт порадила, в першу чергу, виключити солодке, смажене, маргарин і борошно, а також вживати менше соняшникової олії.
"Першою умовою до появи радісної усмішки на обличчі є "вигнання" з раціону кілерів гарного настрою", - зазначила фахівець.
- Солодощі (рідких і твердих), куди доданий цукор. Замість цукру - фрукти і ягоди;
- Смажена їжа (на чому б не смажили) - замість цього варіть, запікайте;
- Всі види маргарину, "легких" масел і все, де вони містяться;
- Виробів з білого і будь-якого борошна тонкого помолу.
Соняшникову олія дієтолог радить замінити на насіння соняшника і сирі горіхи або на оливкову олію.
Скиталінська закликала збагатити меню клітковиною - бобовими, свіжими, печеними й вареними овочами, гречаною і вівсяною кашами.
"Щоб бобові принесли користь, їх треба добре вимочити і добре проварити, і починаємо вживати , для тих, хто не звик, з маленьких порцій, приблизно чайної ложки, поступово збільшуючи", - дала цінну пораду експерт.
Раніше дієтологи оголосили перелік корисних властивостей чорного шоколаду, який здатний поліпшити роботу багатьох органів і систем.
Нагадаємо, що дієтолог Світлана Фус пояснила,чому при обмеженому вживанні їжі вага не тільки не зникає, але й збільшується.
До речі, дружина Дмитра Ступки, телеведуча і тренер по правильному харчуванню Поліна Логунова розповіла, чому побоюється розрекламованих вітамінів і яким віддає перевагу.